maanantai 21. tammikuuta 2013

Kiroileva siil....kani!

Kani raukat ovat olleet yli viikon ilman ulkoiluja, koska parhaimillaan mittari on näyttänyt -32astetta, yök! Tästähän kanit eivät tykänneet, vaan osoittavat mieltään omilla tavoillaan.
Nelli oikeastaan ei ole pahemmin kiukutellut ulkoilun puutteessa, se kun mieluummin löhöää pesässä tai herkuttelee kun ulkoilisi. Sitä joutuu välillä ulos patistamaan, vaikka sillä aina ulkona onkin sitten hauskaa.

Rusakko yrittää liikunnan puutteessa karkailla. Hetkeksi kun käännät selkäsi, on jo pitkäkorva livahtamassa jalkojen välistä ulos. Tätähän se teki myös hoitajalle kun olin Thaimaassa..

Ådelia kerää energiaa varastoon ja hyppii kirjaimellisesti seinillä. Hirvee tytympumpun kuuluu kanilan ulkopuolelta kun kani hyppii seinillä ja joskus ikkunaakin päin. Fiksuako?

Pahin kuitenkin kaikista on Candy, joka meinasi aiheuttaa minulle sydänkohtauksen parisen päivää sitten. Tulin normaalisti kanilaan ja yllätin Candyn syömästä muovista mökkiä hirveällä raivolla.
Mökki on ollut kanilassa Nellin majapaikkana (kun se sitä niin kovin rakastaa) ja muksut on tykännyt kököttää sen päällä. Nyt kuitenkin Candy oli syönyt mökistä melkein puolet!
Okei, ehkä kani ei ollut paljoa niellyt muovia, koska lattialla oli mökin jäänteitä.
Komensin hädissäni Candyä, jolta sain murhaavan katseen sen lopettaessa puuhansa. Tarkistin kanin, eikä se näyttänyt kipeältä, eikä vatsa aristanut ollenkaan.
Kysyin eläinlääkäriltä neuvoa hädissäni, ja sain rauhoittavan vastauksen, ettei hätää välttämättä ole.
Kuulemma kania seuraamalla asia hoituu, eikä käynti eläinlääkärillä ole tarpeen, jos kani on normaali. Vähän olen ollut kauhuissani ja seuraillut kania, mutta Candy on täysin oma itsensä, onneksi.  Niin ja lisäksi, että koppi oli tuhottu, niin mökin takana oleva fleece peitto (joka on esteenä, jotta Ådelia ei työnnä päätään kopin ja seinän väliin jumiin.), oli revitty maahan ja pissitty täyteen. Syylliseksi paljastui Candy, jonka maha oli pissiä täynnä...

No, eipä tule aika tylsäksi noiden kanssa. Mietiskelin tässä, että onneksi kanit eivät osaa puhua, ties mitä ilkeitä sanoja Candyn suusta minulle tulisi;)

Tyttöjen "me vihataan sua" ilme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi♥!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...