keskiviikko 28. elokuuta 2013

Koti on siellä missä sydänkin on

Ensinnäkin, ulkoasu koki totaallisen muutoksen. Kesähän alkaa olla ohi (vaikken sitä varmasti myönnä!), joten vihreä sai väistyä. Mitäs mieltä olette?:)
VauhtiPapanat♥
Toiseksi, kanien uusi kämppä valmistui ja pitkäkorvat muuttivat luokseni sunnuntaina.
Voi sitä riemun määrää, kun sain taas omat mussukkani itselleni, oli jo ikävä!

Uusi kanila on isäni ja pikkuveljeni käsialaa, itse tosin sen suunnittelin. Mökissä on hyvät eristykset ja mukavan lämpöistä. Se on myös iso, vaikka kuvasta sitä on vaikea hahmoittaa.
Takana on kaksi kerrosta, tuossa tornissa taas säilytetään ruuat. Kaneilla on myös ihan hervottoman kokoinen ulkotarha, jossa ne saavat asua kesät. Siitä minulla ei ole viellä kuvaa, koska se ei ole viellä valmis. Eli tämä keltainen on kanien talvikämppä.

 photo IMG_0315_zps3eb7aebf.jpg
Moni on pyydellyt postausta kanien sekä rottien tavaroista ja niiden kämpistä. Voin jo lupailla, että postausta tulee heti kun ollaan saatu kaikki valmiiksi;)

 photo IMG_0318_zpsc55d6cfd.jpg Kanit oli varmaan yhtä innoissaan muutosta kuin omistaja. Poikkeuksena tietysti Nelli, jolle muutokset on aina alkuun vaikeita. Niin kuin veikkasinkin, Nelli oli hieman shokissa. Jellona otti yhden kulman itselleen, jossa se kökötti ja ajoi vihaisesti kaverinsa pois, jos ne sinne uskalsivat mennä. Nyt alkaa jo Nellinkin kanssa helpottaa.

Nyt olen kipeänä, mutta heti kun tästä taudista pääsen, lähden testailemaan pupujen kanssa uutta isoa pihaa!

 photo IMG_0326_zpsab7e4cea.jpg

Rotille kuuluu myös hyvää.
Nyyti oli meille tullessaan tosi pieni ja kokoero Nuttuun oli tosi huima. Nyyti oli valehtelematta yli puolet pienempi kuin Nuttu, vaikka neidit ovat päivälleen saman ikäisiä.
Nyyti oli myös superarka, se ei uskaltanut edes liikkua, jos ihminen oli samassa huoneessa. Olin myös huolestunut rottien suhteesta, ne kun ei ekaan viikkoon ottanut toisiinsa mitään kontaktia.
Mieluummin vain väistelivät toisiaan ja olivat eri kerroksissa.

 photo IMG_0334_zpsae1cf5e1.jpg

Ilokseni voin kertoa, että pikkuNyyti on alkanut saada massaa ja kasvaa hienoa vauhtia. Kokoero Nuttuun on vielläkin suuri, mutta sentään me edetään oikeaan suuntaan. Nutun ruokailua pitää muuten ruveta hieman vahtimaan, se paisuu kuin rantapallo tätä tahtia:D Ai mitenniin ahne eläin?

 photo IMG_0332_zpsf3363c1b.jpg

Nyyti on vielläkin arempi kuin Nuttu. Pikkuhiljaa alkaa pikkuinen avautua. Nyyti jopa tulee luukulle satunnaisesti, eikä vastustele syliinottamista.
Tytöt myös nukkuvat yhdessä, niiden suhde on selvästi paranemassa kokoajan.

 photo IMG_0351_zpse78ab495.jpg

Loppuun viellä kuva rottien lukaalista:) photo IMG_0325_zps6b7c10bb.jpg

6 kommenttia:

 1. Oih todellakin lukaali! :) Mahtavan kokoinen.

  VastaaPoista
 2. Moikka :) Törmäsin vahingossa siun blogiin. Kolme päivää sitten hankin ekan lemmikin, kanin :) Huomenna pitäisi enemmän tutustua siun artikkeleihin :) Miun kanin kotiutumista voit lukaista tästä :) http://mammatmatkalle.vuodatus.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan blogia!:)

   Poista
  2. Hei voisin saman tien kysäistä: onko ok, että se koko ajan sellaista puna/oranssia pissaa tekee? Ja tänään ripuloi yhden kerran vielä. kiitos.

   Poista
  3. Kaneilla joskus pissan pigmentti vaihtelee, johtuen esim. stressistä, jostain ruuasta(porkkana ja voikukka esimerkkinä), myös purukin voi värjätä virtsaa.
   Yleensä tämä normilisoituu pian, mutta jos jatkuu pitkään tai virtsa on selvästi veristä, ottaisin eläinlääkäriin yhteyttä:)

   Poista

Kiitos kommentistasi♥!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...