maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pienenpieni murhekryyni

Heippa taas pitkästä aikaa!

Blogi on taukoillut jo pidemmän aikaa, sillä omistajan kiireet on painanut päälle, joten kaneista en ole kerennyt napata uusia kuvia. Itselläni leikattiin käsi loppuvuodesta ja se on myös hieman hankaloittanut elämää, joten siksikin blogi on viettänyt hiljaiselämää.
Kanit voivat nyt hyvin ja selvästi nauttivat tulevasta keväästä. Talvi ei kuitenkaan ollut täysin huoleton, sillä Nelli aiheutti taas harmaita hiuksia omistajalleen...Kerroin jo aiemmin syksyllä, että Nelli ei lähtenyt kasvattamaan talvikarvaa ja oikeastaan tiputti viimeiset harjaksenrippeensä. Siitä syystä Ådelia ja Nelli asuivat talven sisällä ja Candy sekä rusakko viileämmässä kanilassa. Nellin ongelmat ei loppunut tähän, sillä pian karvan tiputtamisen jälkeen alkoi se laihtua ihan kamalasti.

Tähän syynä ei ollut mikään stressi tai syömättömyys, vaan Nelli söi kyllä ihan normaalisti. Oikeastaan se söi ruokaa enemmän kuin ennen. Kani oli myös pirteä ja touhukas, mutta väsyi silti helposti. Papanat olivat tosi kuivia ja pieniä, mutta niitäkin tuli suht normaalisti.
Kani vaan jatkoi laihtumista ja pian alkoi tuntumaan ja näkymään luut.Tässä vaiheessa oli tosi epätoivoinen olo, kun mitkään poppakonstit ei auttanut. Juttelin asiasta useamman eläinlääkärin kanssa, mutta mikään ei auttanut tai syytä selvinnyt. Joku epäili jonkunlaista tarttuvaa tautia (virusperäistä?), mutta se kumottiin, koska Ådelia oli täysin kunnossa.
Nelli myös madotettiin kaksi kertaa, eli tuskin mistään madoista tämä johtui.

Kevään tullessa alkoi Nelli saamaan painoa. Oikeastaan kun lumet alkoivat sulaa, oli neiti jo pyöreämmässä kunnossa. En tiedä mikä aiheutti tämän painonkertymisen, mutta siitä iloittiin kovin!
Parin kuukauden sisässä Nellistä tuli taas normaalipainoinen ja turkkikin alkoi hieman kasvamaan takaisin.


Nyt Nelli on hienossa massassa ja turkki on paksuuntunut. Vielä saisi kani olla vähän lihaksekkaampi ja hieman massavampi, mutta laiha se ei todellakaan ole. Karvakin on kasvanut niin hienosti, että tytöt pääsivät muuttamaat ja ulos. Nyt olisi edessä sitten lauman totutus yhteen, nyt kun lauma on kahdessa osassa. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin!:)


9 kommenttia:

 1. Ihana pupu tupu!♥ ihana myös ettei ollu sitte mitää vakavampaa♥ ja lisää postausta kun niitäon niin kiva lukee

  VastaaPoista
 2. Ihana pupu onneks ei ollu vakavempaa kiva postaus

  VastaaPoista
 3. Sinut on haastettu

  Kanin-elämä.blogspot.fi

  Postaus haaste

  VastaaPoista
 4. Ois kiva kuulla lisää. :)

  VastaaPoista
 5. niiinpä ois ihanaa kuulla lisää... onhan nyt kesäkin :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoitatko vielä tätä blogia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi varmaan taukoilee nyt jonkin aikaa kun inspistä ei löydy. Ehkä me joskus palaillaan, toivottavasti pian:)

   Poista
 7. Kirjoitat enää tätä blogii

  VastaaPoista
 8. Kirjoitat koska viel vielä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...